Apple Pay fizetési mód ismertető – Alkalmazása az online szerencsejáték és spotfogadás területén

Apple Pay

Az Apple Pay egy olyan fizetési mód, ami csak nemrégiben jelent meg Magyarországon, viszont rövid idő kellett csak ahhoz, hogy roppantul népszerűvé váljon az iPhone készülékeket használók körében.

Az Apple Pay egyike a leginnovatívabb fizetési megoldásoknak, amihez manapság akár már iWatch / Apple Watch okosóra is elengedő, ami mellesleg az új, órákra fejlesztett bettig appoknak köszönhetően már szerencsejátékhoz és sportfogadáshoz is egyaránt használható.

Ebben a cikkben olyan információkat osztunk meg veled, amik kifejezetten hasznosak lehetnek, hogyha olyan bukmékernél, kaszinó oldalon, vagy póker teremben, esetleg egyéb netes szerencsejáték portálon fogadnál igazi pénzben, ahol az Apple Pay fizetési mód támogatott.

Apple Pay – Mennyire támogatott ez a fizetési mód Magyarországon?

Az Apple Pay esetében nem érezzük azt, hogy túlzást azt állítani, hogy a támogatottsága folyamatosan – ha nem is exponenciálisan – de növekszik, és ennek köszönhetően egyre több online sportfogadás oldalon, kaszinóban tudsz vele fizetni.

Az Apple Pay természetesen hagyományos boltokban is problémamentesen működik (persze csakis akkor, ha van az adott boltban NFC-s terminál), de használhatod akár egy lottózóban is, ha mondjuk feladnál egy Tippmix szelvényt, vagy még egy benzinkúton is, ha épp tele szeretnéd tankolni a gépjárműved.

A fentiekből következik, hogy az Apple Pay fizetés mód egyre szélesebb körű támogatást mondhat magáénak Magyarországon, és szinte biztos, hogy az online sportfogadás és szerencsejáték-vállalatok között is egyre nőni fog azon operátorok száma, amiknél például a mobil oldalon, vagy az app révén tudsz fizetni Apple Pay-t használva.

Milyen hardver és szoftver feltételei vannak az Apple Pay fizetésnek?

Akkor és csak akkor tudod használni az Apple Pay fizetési módot például online sportfogadás oldalon, vagy netes kaszinóban, ha rendelkezel megfelelő hardverrel. A Régi Apple telefonok / tabletek nem alkalmasak a célra. Ezért olyan iPhone vagy iPad készülékre lesz szükséged, ami alapból rendelkezik Face ID és / vagy Touch ID funkcióval – például iPad mini / Air, Pro, iPhone 6-ostól felfelé.

De természetesen, ha Te úgy döntesz, hogy az Apple Pay-t desktopos platformon akarod használni akkor azt egy megfelelő MacBook modell révén is megteheted – a lényeg, hogy el legyen látva biometrikus azonosítási funkcióval. Manapság már az Apple Watch / iWatch okosórák révén is tudsz fizetni online – ha az adott órán a megfelelő appok is telepítve vannak, ezért már ezt az opciót is számításba veheted, mint a lehető „legmobilisabb” megoldást.

Térjünk akkor át az Apple Pay szoftver hátterére. Ahhoz, hogy online tudj fizetni, az adott készüléknek rendelkeznie kell egy előre installált gyári Apple alkalmazással, aminek Wallet a neve. Ha ez megtalálható a készülékeden, és mondjuk a Touch ID sem gond, akkor biztos, hogy alkalmas arra, hogy online fizess vele webshopokban, hagyományos boltokban, és természetesen a fizetési megoldást támogató szerencsejáték és online sportfogadás oldalakon is.

Miként adjak hozzá fizetési forrást a Wallet-hez?

Az Apple Pay-re úgy kell gondolnod, mint egy digitális pénztárcára, amiben csakis akkor van pénz, ha hozzárendelsz egy vagy több finanszírozási forrást, ami alapértelmezett beállítások alapján szinte bármilyen bank- vagy hitelkártya lehet. Az egyetlen megkötés, hogy olyan kártyát használja, aminek a kibocsátója nem tiltja a szerencsejátékra, online sportfogadásra való felhasználást.

Fizetési forrást a gyárilag telepített Wallet alkalmazáshoz pár koppintással hozzá tudsz adni (csak meg kell adnod az adott kártya adatait). Onnantól kezdve a Wallet révén az Apple Payt (ha az NFC be van kapcsolva a készülékeden) tudod már használni klasszikus fizetéshez. Emellett pedig online fizetéshez is az adott kártya limitjéig (vagy az általad beállított limit-ig).

Hogyan fizethetek online fogadás és szerencsejáték oldalakon Apple Pay-el?

Értelemszerűen – mivel alapvetően mobile fizetési módról van szó – az adott webhelyet / szerencsejáték oldalt az okostelefonoddal vagy a tableteddel kell megnyitnod, és ott ki kell választanod a belépést követően az Apple Pay fizetési módot – amennyiben az operátor támogatja. Maga a fizetés – amennyiben a fizetési forrás elengedő – pillanatok alatt lezajlik, és teljesen biztonságos az SSL modern titkosítási megoldásoknak köszönhetően.

Apple Pay fizetés online szerencsejáték / sportfogadás oldalon:

 1. Lép be a fiókodba mobilon a neveddel (e-mail-cím), és a jelszavaddal esetleg a biometrikus azonosítóval (ujjlenyomat).
 2. Válaszd a BEFIZETÉS / LETÉT ELHELYEZÉSE opciót.
 3. Válaszd ki az Apple Pay fizetési módot a bankolási opciók közül.
 4. Add meg a kívánt összeget, és hagyd jóvá a tranzakciót pl. Touch ID-t alkalmazva.
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
FOGADÁS

Apple Pay előnyök és hátrányok

Az Apple Pay egyre népszerűbb és számos előnnyel bír a klasszikus fizetési megoldásokkal, illetve a jóval régebbi időkből származó, klasszikus / tradicionális fizetési módokkal szemben.

Előnyök:

Hátrányok:

GYIK

 • Tényleg elég, ha van Touch ID a mobilomon, hogy kaszinóba, bukméker oldalra befizessek?

  Igen, de fontos, hogy a Wallet applikációban legyen fizetési forrás hozzárendelve az Apple Pay rendeltetésszerű működése érdekében. ű

 • Külföldön is fizethetek Apple Pay révén, ha magyar bank általi kártya van hozzárendelve?

  Igen, bárhol tudsz vele fizetni, ahol NFC-s terminál található.

 • Az Apple Pay befizetésnél nincs extra költség a kaszinók bukmékerek oldalain?

  A Magyarországon online kaszinók oldalain és a sportfogadás szolgáltatóknál biztos, hogy nem kell számolnod járulékos költségekkel.

Konklúzió

Az Apple Pay fizetési módot mindenképp ajánlott kipróbálnod, ha amúgy is rendelkezel iWatch okosórával, vagy iPhone / iPad mobilkészülékkel. Tapasztalni fogod, hogy ez a fizetési megoldás amellett, hogy maximálisan biztonságos, rendkívül könnyű, gördülékeny, és az egyre szélesebb elfogadottságának köszönhetően egyre több olyan, Magyarországon online kaszinó és sportfogadás oldalon használhatod, amelyek a hagyományos megoldások mellett – mivel haladni kívánnak a „mobil forradalommal” – lehetővé teszik az Apple Pay alapú bankolást.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
FOGADÁS