Revolut ismertető – online fogadás területén is használható innovatív fizetési mód

Revolut

A Revolut-ot 2015-ben alapították Londonban. Az innovációs megoldásokat alkalmazó FinTech cég fő terméke – a több valutanemben vezethető Revolut számla és hozzá kapcsolódó kártya – Magyarorrszágon elképesztően rövid időn belül népszerű lett. Ma már ott tartunk, hogy a hazai Revolut használók száma a több százezret is eléri, ráadásul ezt a fizetési módot egymás után fogadják el mind a bukmékerek, mind az online kaszinók. Tarts velünk és ismerkedj meg korunk egyik legjobbnak tartott fizetési rendszerével.

 Revolut regisztráció Magyarországon gyorsan és egyszerűen

Mivel a Revolut a WISE-hoz hasonlóan igen komolyan veszi a lokalizációt, ezért a cég weboldala hazánkban magyar nyelven érhető el, és ha úgy gondolod, akkor egy gyors regisztrációt követően Te is a Revolut felhasználók egyre népesebb táborába tartozhatsz. Az alábbiakban a Revolut regisztráció lépéseit vesszük át az elejétől a végéig, ami kimondottan jól jöhet neked, ha még új vagy a FinTech megoldások / cégek világában.

A Revolut regisztráció végén be tudod állítani, hogy elsősorban milyen célra akarod használni a Revolutot – például fizetések lerendezésre, kripto pénzekkel kereskedésre vagy egyéb befektetésekre stb. Azt is kiválaszthatod, hogy milyen csomagot szeretnél: Standard, Premium, Metal. Ha mindennel megvagy, akkor az applikációba történő első belépést követően 2-3 kattintással létre tudsz hozni például USD vagy EUR egyenleget, és pár ezer HUF feltöltését követően fizikai Revolut kártyát is kérhetsz, amit postai úton fogsz megkapni (VISA / Mastercard).

Revolut transzfer díjak és költségek

A Revolutnak az egyik nagy előnye a klasszikus bankokkal, pénzintézetekkel szemben az, hogy csak minimális transzfer díjai vannak. És még abban az esetben is, ha külföldre utalsz ki nagyobb összeget mindössze pár 100 Ft-odba kerül a tranzakció. Az átutalások, transzferek időtartam eléggé változó, de általánosságban az mondható, hogy 1-3 napot vesz igénybe – például attól függően, hogy milyen jellegű a fogadó számla, illetve milyen pénzintézetben van vezetve (SEPA országokon belüli vagy kívüli).

Abban az esetben, ha a saját Revolut magyar forint számládról egy hazai pénzintézetnél vezetett HUF számlára szeretnél minél rövidebb ideig tartó utalást végezni, akkor is kábé 1-2 napot kell várnod, mire az adott összeg a bankszámládon megjelenik, és ilyenkor az utalás nem ingyenes (*a cikk megírásakor 0.7% volt, de mindig a Revolut Felhasználási Feltételek dokumentumban megadott díjak és ráták a mérvadók).

Amennyiben készpénzre van szükséged és egy magyar ATM-et akarsz használni erre a célra, akkor fontos tudnod, hogy havonta csak 75 ezer Ft-ot tudsz ingyenesen kivenni a Revolutos számládról, és az ezen összeg feletti pénzkivételeket 2%-os díj terheli

Olyan esetekben, ha mondjuk Magyarországon vagy a SEPA zónán belül tartózkodsz és az adott Revolutos ismerősöd is, akinek utalni kívánsz, akkor a rendszeren belüli transzfer díjmentes (Standard csomag esetében is).

Revolut használata be- és kifizetések intézéséhez online kaszinók, bukmékerek oldalain

A Revolut néhány éve jelent meg, mint befizetési opció 1-2 nagyobb iGaming piaci szereplőnél. Azóta már nem csak befizetéshez, hanem nyeremények kifizetéséhez is lehet használni a Revolutos számlát számos kaszinó és szerencsejáték oldalon, valamint online sportfogadás szolgáltatóknál, internetes bukmékereknél.

Ahhoz viszont, hogy a Revolutot használni tudd mind befizetések mind kifizetések lebonyolításához az online fogadás / távszerencsejáték világában, fontos, hogy be legyen kapcsolva az applikációban a „Szerencsejáték Funkció” – egy slider (csúszka) oldalra csúsztatásával tudod bekapcsolni. Ugyanis amennyiben nincs beállítva a szerencsejáték mód, a Revolut kártya révén még egy hagyományos magyarországi lottózóban sem tudsz fizetni, ami rendkívül bosszantó tud lenni.

A Revolutot napjainkban szinte minden olyan kaszinó, lottó oldal, pókerterem, bukméker elfogadja fizetési módként, amely Magyarországon online, és biztosra vehető, hogy ez a bankolási mód – mivel időközben a Revolut banki minősítést is kapott és 100 ezer €-ig biztosítja is az ügyfelei letétjeit – egyre inkább elterjedt lesz globálisan.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
Fogadj

Revolut előnyei és hátrányai

A Revolut nem csak a hagyományos, hanem az online bankolást is forradalmasította, mivel rendkívül olcsón tett elérhetővé olyan szolgáltatásokat, amikhez hagyományos bankoknál csak komolyabb összegekért lehet hozzájutni – pl. Magyarországon egyes bankoknál még ma is fizetni kell havonta azért, ha SMS-ben értesítést kérsz a kártya használatodról.

Előnyök:

Hátrányok:

GYIK

  • A Revolut app támogatja az ujjlenyomatos bejelentkezést?

    Igen, a biometrikus azonosítás beállítható az alkalmazásában.

  • A Standrad csomaghoz igényelt kártyának van éves díja?

    Nincs kártyahasználati extra díj a kártya esetében.

  • PayPal-ról tudok forintban kiutalni Revolutos számlára?

    Mivel elvileg csak magyar IBAN-os számlára lehetséges a PayPal-ról pénzt kiutalni – ha a PayPal regisztrációnál magyar címet adtál meg – ezért tudomásunk szerint PayPal-ról Revolutos HUF számlára nem tudsz pénz kiutalni.

Konklúzió

A Revolutot egyre többen használják Európa-szerte, és tény, a szerencsejáték oldalak, kaszinók, bukmékerek legtöbbje is támogatja már a Revolutos bankolást. Magyarországon is bárhol lehet fizetni a Revolutos kártyával, aminek nincs éves kártyahasználati díja, és az is igaz, hogy a rendszeren belüli azonos pénznemben végrehajtott tranzakciók díjmentesek. Viszont a Revolutnál csak havi 75 ezer Ftot lehet ATM-ből ingyenes felvenni (Strandard csomag esetén), és a megváltozott IBAN (LT) miatt azok számára kényelmetlenebb lett a használata, akik korában Revolut magyar HUF számlára kapták a fizetésüket forintban.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
Fogadj