Google Pay ismertető – Alapok, beállítások, használata az online fogadás világában

Google Pay

Magyarországon a mobilbarát fizetési módszerek közül elsőként az Apple Pay érkezett meg, és az igazat megvallva, már jó ideje használható volt mindenhol, mire felröppentek az első hírek, hogy a Google Pay hivatalosan is beszerezhető lesz a Play Áruházból.

Szerencsére azóta a Google Pay-hez szükséges applikáció már bármikor letölthető legálisan azokra az Androidos készülékekre, amelyek esetében nincs az app előre – gyárilag – telepítve.

*Megjegyzés a Google a közelmúltban (2023 nyarának végén) úgy döntött, hogy a korábban Google Pay-ként ismert applikációt átkereszteli, ezért jelenleg Magyarországon az alkalmazás Google Wallet néven tölthető le-

Google Pay – Népszerűsége és támogatottsága Magyarországon

Már szinte minden európai „szomszédunknál” elérhető volt a G Pay, amikor Magyarországon egy-két kereskedelmi- és hitelbank úgy döntött, hogy bizonyos szolgáltatási részeként lehetővé teszi az Európa-szerte már jó ideje használt fizetési mód használatát.

Ennek – jelen cikk megírásakor – már több, mint egy éve, és az azóta eltelt időben a Google Pay mobilbarát fizetési szolgáltatás rendkívül népszerű lett hazánkban.

Ma már ott tartunk, hogy a Google Pay / Google Wallet támogatottság Magyarországon utolérte az Apple Pay-ét, és minden olyan boltban tudsz vele fizetéseket lebonyolítani a például a telefonod (Androidos), vagy akár már egy Wear OS operációs rendszerű okosóra révén is.

Jelenleg hazánkban a Google Pay / Wallet applikáció bár szinte bármilyen kereskedelmi és hitelbank kártyáival rendeltetésszerűen működik. Például: CIB, Gránit, Erste, K&H, UniCredit, OTP stb. Emellett a Wallet folyamatos fejlesztésnek hála, már az olyan FinTech cégek kártyáival (Mastercard / VISA) is tudod használni a Google Pay-t / Walletet hagyományos és online fizetéshez, mint például a Revolut, vagy a sokak által preferált WISE.

De ezeken kívül – a hazai felhasználói vélemények alapján – a Wallet mág a Monose, a PayrNet (pre-paid kártya), és a BitPanda (VISA) kártyáival is zökkenőmentesen működik.

Miként regisztrálhatok kártyát a Google Pay – Google Wallet appban?

Amennyiben minden adatot megfelelően adtál meg, akkor az alkalmazás felveszi online módon a kapcsolatot az adott kártyát kibocsátó bankkal, és az app megjeleníti a felhasználási feltételek dokumentumot.

Amennyiben elolvastad ezt a dokumentumot (erősen ajánlott végigolvasni), akkor már csak annyit kell tenned, hogy elfogadod a felhasználási feltételeket, amit követően pár másodpercen belül lezárul az adott kártya regisztrációja. És ezután a telefonoddal, okos óráddal (amennyiben megfelelő a célra), mindenhol tudsz fizetni szerte a világon, ahol a Google Pay / Wallet fizetési megoldást elfogadják.

Arra viszont ügyelj, hogy az adott kártyára vonatkozó limitek az App-ra is vonatkoznak. Azaz, ha be van állítva egy napi maximum 200€-os költés, akkor az applikációval sem tudsz nagyobb összeget kifizetni.

Milyen fizetési limitek kritériumok vannak a Google Pay esetében Magyarországon?

Fontos, hogy ha több kártyát adsz hozzá a Wallethez, akkor legyen egy alapértelmezett elsődleges kártya, így amíg van rajta fedezet az app a default kártyát fogja használni. Ha nem végzed el ezt a beállítást, akkor megeshet, hogy fizetéskor az App-on belül minden alkalommal ki kell választanod, hogy épp melyik kártyát kívánod használni.

Elvileg Magyarországon – ha be van állítva default kártya – akkor 15 ezer Ft-os összegű fizetési összeg alatt még a telefon feloldása sem szükséges. Azt viszont ne feledd, hogy a Google Wallet is csak aktív képernyő-zárral használható hazánkban, mint ahogyan más olyan fizetési mód, amit boltokban használnak, és érintéses mobilfizetési alapú.

A Google Pay-t okosórával is tudod már használni Magyarországon, de csak akkor, ha az adott óra operációs rendszere Wear OS 2.15-ös vagy újabb, és rendelkezi NFC funkcióval. A kártyák hozzáadása okosórán keresztül is ugyanúgy zajlik, mint más mobil eszközön.

Google Pay – Wallet – fizetési mód szerencsejáték és sportfogadás oldalakon

A Google Pay / Wallet applikációval egyelőre még valamivel kevesebb online szerencsejáték és sportfogadás oldalon lehet fizetni, mint például Apple Pay révén. De szerencsére az innovatív fizetési módokat támogató operátorok meglátták a lehetőséget a mobilbarát fizetési megoldásban, és egyre nő azon bukmékerek, kaszinók száma, amelyek már lehetővé teszik, hogy fizetni tudj a Google Wallet használatával.

Ennek ellenére azt kell, hogy mondjuk, hogy egyelőre a G Pay használata még közel sem olyan elterjedt, mint ahogyan azt a mobil sportfogadás és mobilos szerencsejáték népszerűségének növekedése indokolná. De remélhetőleg a Magyarországon online szerencsejáték-vállalatok körében is nőni fog a G Pay elfogadottsága, ami már csak azért is célszerű lenne, mert a hazai mobil sportfogadás és kaszinó rajongók között meglehetősen nagy számban vannak az Android operációs rendszerű készülékeket használók.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
FOGADÁS

Google Pay előnyök és hátrányok

Előnyök:

Hátrányok:

GYIK

  • Mennyire biztonságos a Google Pay / Wallet?

    A Google Wallet titkosítja a hozzáadott kártyát (tokenizált kártya). A tranzakció során a minden folyamat maximálisan biztonságos körülmények között megy végbe.

  • Ingyenes a Google Pay használata?

    Nincs semmilyen költség a Google részéről az appot / szolgáltatást használó ügyfél felé, és extra tranzakciós díjak sincsenek Google Pay-es fizetéseknél.

  • Bankszámlával is használhatom a Google Pay-t?

    Csak bankkártyával lehet egyelőre a szolgáltatást összekapcsolni. Ezért olyan számlával, amihez nincs kártya rendelve a Google Pay nem működik.

Konklúzió

A Google Pay / Wallet idővel mindenhol ugyanolyan elfogadott lesz, mint az Apple Pay, és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően szinte biztos, hogy számos új, innovatív, praktikus funkcióval, szolgáltatással is bővülni fog a Google cége mobilos fizetési rendszere. A G Pay hazai elfogadottsága is egyre nő, és manapság már minden komolyabb pénzintézet kártyáját, valamint a legnépszerűbb FinTech vállalatok kártyáit is hozzá lehet rendelni a Wallethez, aminél még azt is be lehet állítani, hogy melyik kártya legyen az elsődleges finanszírozási forrás.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
FOGADÁS
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
FOGADÁS