Bankkártyák használata fizetéshez az online fogadás világában

Online fogadás bankkártyákkal

A bankkártyás fizetési mód használatára már az első online fogadóirodák, szerencsejáték oldalak, internetes kaszinó megjelenésekor biztosított volt a lehetőség, mint ahogyan a banki átutalás esetében is. A bankkártyás fizetés rendkívül egyszerű, ha online módon akarja az ember a kártyájával feltölteni a kedvenc netes kaszinójában, bukmékerénél lévő számláját. Viszont abban is van azért igazság, hogy a bankkártyás fizetésnek vannak azért hátrányai. Ebben a cikkben sorra vesszük a bankkártyás fizetés mellett szóló érveket és ellenérveket is, és egyéb hasznos információkat is megosztunk veled.

Milyen típusú kártyák használhatók online sportfogadáshoz, szerencsejátékhoz?

Általánosságban elmondható, hogy mindazok a kártyák – bank- és hitelkártyák – amelyekkel online vásárlásokat lehet a világhálón, arra is alkalmasak, hogy netes bukmékernél, kaszinónál történő regisztrációt követően feltölthesd vele az egyenleged.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az adott kártyák kibocsátó banktól is függ, hogy engedélyezi- e a kártya birtokosa számára az online szerencsejátékra, kaszinózásra történő felhasználást. Amennyiben az adott kártyát kibocsátó bank engedélyezi az online vásárlások mellett a kártya szerencsejáték-célú felhasználását, akkor elvileg nem lehet gond vele. Viszont az esetleges problémák, kellemetlenségek elkerülése végett – ha nem vagy biztos a dolgodban – érdemes a bankod ügyfélszolgálatnál (vagy esetleg a weboldalán a GYIK szekcióban) pontosan utánajárnod annak, hogy a birtokodban lévő Mastercard, VISA, vagy Maestro típusú kártya megfelelő-e online szerencsejátékhoz.

Fontos tudnod, hogy bizonyos pre-paid kártyák kibocsátói – elvileg a Payoneer is közéjük tartozik – eleve nem engedélyezik az általuk kiadott kártyák szerencsejátékra való felhasználását. Ezért nem, hogy online nem tudsz az ilyen kártyákkal kaszinós, sportfogadás stb. egyenleget feltölteni, de még egy árva kenó szelvényt sem vehetsz velük a hazai lottózókban.

Ugyanakkor olyan típusú kártyák is vannak, amelyeknél Te magad tudod eldönteni, hogy fel kívánod-e használni online fogadáshoz / szerencsejátékhoz vagy sem. A manapság egyre nagyobb piaci részesedésre szert tevő FinTech cégek egyes kártyái is ilyenek – mint például a Revolut Bank-féle Mastercard – mivel a kártya és a Revolut számla adminisztrálására fejlesztett mobilalkalmazásban egy csúszka / slider révén állíthatod be a „szerencsejáték funkció” engedélyezését.

Online fogadás bankkártyákkal – az eddigiek összegzés

Mindent összegezve a legtöbb hagyományos kereskedelmi- és hitelbank, pénzintézet kártyaival nem szokott gond lenni, mint ahogyan a Skrill és a NETELLER e-pénztárcákhoz igényelhető kártyákkal sem. Így ezek szinte mindegyike használható online szerencsejáték, sportfogadás céljára. Viszont az olyan pre-paid kártyák, mint a Payoneer alkalmatlanok online fogadáshoz. Ami pedig a PayPal-t illeti, bankoláshoz ugyan használhatod a PayPal számlád olyan bukmékernél, szerencsejáték oldalon, amely elfogadja, mint fizetési módot, viszont magyarországi ügyfélként nem vagy jogosult PayPal pre-paid kártya igénylésére.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
Fogadj

Bankkártyás fizetés szerencsejáték oldalakon – előnyök és hátrányok

Mint ahogy szinte mindegyik fizetési módnak, úgy a bankkártyásnak is vannak előnyei és hátrányai is. Ebben a részben azokra a dolgokra igyekszünk rávilágítani, amik a bankkártyás online fizetés mellett, valamint ellene szólnak.

Előnyök:

Hátrányok:

GYIK

  • Mekkora a min. max befizetési limit bankkártyás fizetésnél?

    A minimális, egy bankkártyás fizetési tranzakcióval feltölthető összeg rendszerint pár ezer forint szokott lenni. A maximális összeg az adott kártyára vonatkozó napi „költési limittől”, valamint az adott szerencsejáték / online fogadás oldalon a kártyás fizetési módra vonatkozó maximális befizetési limittől is függ.

  • Tényleg mindegyik szerencsejáték és sportfogadás oldalon tudok kártyával fizetni?

    Igen, mert a bankkártyák a lehető legszélesebb körben elfogadottak az online vásárlás és az netes szerencsejáték / fogadás esetében is.

  • Legális dolog magyar bank által kiadott kártyával külföldi kaszinó, sportfogadó oldalon fizetni?

    Teljesen legális, és semmi akadálya nincs az ilyen típusú fizetésnek. Az egyetlen problémát az okozhatja, ha a bankod az adott kártya esetében nem hagyja jóvá a szerencsejátékra való alkalmazását. De ez az eset meglehetősen ritkának számít Magyarországon. Hiszen, ha nem használhatod a kártyád online fogadáshoz, akkor értelemszerűen a magyar Szerencsejáték ZRT oldalán sem fizethetnél vele, és az állami cég által üzemeltetett lottózókban sem.

Konklúzió

A bankkártyás fizetést még napjainkban is elég sokan használják az online szerencsejáték és sportfogadás világában. Mivel ennél a fizetési metódusnál gyakorlatilag mindegyik bukméker, kaszinó biztosítja a bónuszok lehívását (kezdő bónusz, második befizetés / reload bónusz stb.), és a befizetés-alapú promóciókban való részvétel lehetőségét. Ugyanakkor az is igaz, hogy bankkártyás fizetéskor meg kell adni a kártyaszámot, tulajdonos nevét, és egyéb érzékeny információkat, amit nem mindenki kultivál. De tény, hogy ezt leszámítva a bankkártyás fizetésnek nincsenek hátrányai az online fogadás világában, ezért megbízható bukmékerek, kaszinók és pókertermek oldalain, mobil applikációiban teljes biztonsággal használhatod.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
Fogadj
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
Fogadj