Mi az élő fogadás – teljeskörű ismertető magyar játékosoknak

Az internetes sportfogadás kezdete egészen 1996-ig vezethető vissza, viszont az első fogadás élőben jóval később, 2002-ben történt. Ugyanis ekkortájt volt, hogy a bukméker felvették a kínálatukban ezt a különleges fogadási módot. Az élő sportfogadás azóta hatalmas fejlődésen ment keresztül, a desktopos mellett a mobil platformot is meghódította, és Magyarországon folyamatosan növekszik a népszerűsége. Ebben a cikkünkben minden olyan fontos információt megosztunk veled az élő fogadásokról, amelyek birtokában bátran belevetheted magad az élő online fogadás izgalmas világába!

élő sportfogadás

Az élő sportfogadás definíciója dióhéjban

De mi is tulajdonképpen az élő sportfogadás? Ha szigorúan a definíciót vesszük, akkor olyan sporteseményre történő online fogadást jelent, ami a fogadás pillanatában folyamatban van, azaz még zajlik.

Az élő fogadás ma már minden bukmékernél elérhető, és számos izgalmas in-play piac van hozzá. A legjobb sportfogadás oldalak pedig olyan funkciókkal könnyítik meg live bettinget, mint az élő közvetítés (live streaming), vagy a Virtuális Pálya / Mező (VR Field), valamint az early cash-out, amivel az adott meccs lezárulta előtt kiveheted a nyereményed egy részét.

Legjobb élő fogadás oldalak Magyarországon

A cikk olvasása közben, vagy még azt megelőzően, valószínű, hogy Te is elgondolkodtál azon, hogy melyek azok a bukmékerek, amelyek a legjobb élő fogadás oldalak közé tartoznak. Vannak olyan nagy nevű cégek, amelyeknél sokféle funkció érhető el, mint például sportfogadás élő közvetítés, vagy az objektív döntéshozatalt megkönnyítő sportfogadás élő eredmények funkció, ami az in-play piacok aktuális állását is mutatja. A következőkben azokat a bukmékereket igyekszünk lényegre törően bemutatni Neked, amelyek a magyar sportfogadók számára a leginkább ajánlhatók élő fogadások megkötéséhez.

Bet365 élő fogadás

bet365

4.9/5
Üdvözlő bónusz: 15,000Ft
FOGADÁS

Az angliai székhelyű bukméker Magyarországon az egyik legnépszerűbb. A bet365 élő fogadás részlege rendkívül jól kidolgozott, mentes minden felesleges elemtől. A felső slideres menüvel a sportágak élőben zajló meccsei közötti váltás pillanatok alatt megy, és az éppen kijelölt meccset a képernyő jobb szélén lévő Virtuális Pályán lehet nyomon követni, ami minden fontos mozzanatot mutat. A brit bukméker a labdarúgás élő fogadás kapcsán ajánlható leginkább, mivel rendkívül nagy a live sportesemény kínálata, valamint a választéka átlagon felüli in-play piacokból. A bet365 desktopos és mobilplatformján szinte bármilyen létező sportágra van fogadás élőben, és webhelyen elérhető tudásbázis az élő sportfogadás tippek kimeríthetetlen tárháza.

2. Bwin élő fogadás

bwin

4.5/5
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
FOGADÁS

Az osztrák illetőségű bukméker már régi szereplője a magyar online sportfogadás piacnak. A bwin egyik erőssége, hogy nagyon sokféle rendszer fogadást lehet használni nála a bwin élő fogadás szekciójában is. Az ilyen típusú összetett fogadások pedig kiválók az élő fogadás stratégia alkalmazóinak. A bwin webhelyén is jókora tudásbázis található. Ez nem csoda, mert a több, mint 20 millió aktív felhasználóval bíró bukméker szorzói, sportesemény felhozatala, és egyebek mellett a tenisz élő fogadás in-play piacválasztéka is nagy. További jó hír az élő sportfogadás stratégia használóinak, hogy professzionális VR FIELD funkció és klasszikus live streaming is elérhető az operátor desktopos webhelyén, valamint a mobilbarát oldalán.

3. 22bet élő fogadás

22bet

4.7/5
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft
FOGADÁS

A 22bet Magyarországon a legnépszerűbb bukmékerek egyike, amely egyaránt ajánlható a jégkorong élő fogadás valamint a kosárlabda élő fogadás kedvelőinek is. A bet365 után a 22bet rendelkezik a legszélesebb körű sportág, sportesemény, és in-play piacválasztékkal. A remek promóciókat is nyújtó bukmékernél natív mobil appokkal (iOS & Android) is fogadhatsz élő meccsekre, amikhez folyamatosan biztosítja a statisztikai adatokat, és a VR Field-es valós idejű streaming szolgáltatást az operátor. A 22bet webhelyén sokféle rendszer fogadás is van, amik az élő fogadás trükkök alkalmazóinak jól jöhetnek. Amennyiben pedig valamilyen rendhagyó sportra fogadnál élőben, a 22bet élő fogadás szekciójában kabaddira, hurlingre, jéglabdára, és ausztrál focira is fogadhatsz in-play módon.

4. Unibet élő fogadás

Unibet

4.3/5
Üdvözlő bónusz: 20,000Ft
FOGADÁS

A máltai bukméker igényes környezetben temérdek sporteseménnyel várja az in-play piacok rajongóit az Unibet élő fogadás szekciójában. A megtehető sportok és az élőben zajló sportesemény mennyisége pont megfelel a mai elvárásoknak, és a felhasználóbarát live betting részlegben még azok is könnyen tudnak élő fogadás piacokat kiválasztani, aki korábban még soha nem jártak az Unibetnél. A piacok és az in-play kimenetelek száma elsősorban a populáris csapatsportok élőben zajló mérkőzéseinél jelentős. De ettől függetlenül még olyan sportok meccseire is tehetsz élő fogadás téteket, mint a floorball, vagy a netball. Az Unibet élő fogadás mobil natív appok révén is elérhető, és a desktopos webhely mellett a mobilplatformon is rendelkezésre áll a sportesemények streamingeléséhez az Unibet TV.

5. Tippmix élő fogadás

A magyar Szerencsejáték Zrt. égisze alatt működő Tippmix játék keretében is lehetőséged van élő fogadásokat tenni. A video animációs-alapú live streaming funkció és többféle statisztika is elérhető a Tippmix többszörös ráncfelvarráson átesett felhasználói felületén. Az viszont észrevehető, hogy jóval kevesebb a piacok száma, valamint az élő sporteseményeké is, mint a top kategóriás élő fogadás funkciót nyújtó online bukmékereknél. Az pedig szintén nem tekinthető pozitívumnak, hogy a Szrt-nél csak banki transzfer révén veheted fel a nyereményed, és sportfogadás bónuszok, promóció sem igazán vannak. Ezért a Tippmix rendszerét nem igazán tudjuk ajánlani élő fogadás stratégia alkalmazóinak, vagy azoknak, akik szeretnek élő fogadás trükkök bevetése révén játszani a világhálón.

Milyen sportokra lehet fogadni online az élő fogadás keretében?

Az élőben zajló fogadáshoz manapság már a legjobb bukmékerek bőséges kínálatot nyújtanak olyan sportokból is, amikre korábban nem lehetett in-play piacok keretében fogadni. A legnépszerűbb természetesen a labdarúgás élő fogadás, amire világszerte a legtöbben tesznek live betting téteket. A népszerűségben nem sokkal múlja alul a focit a kosárlabda élő fogadás, valamint Magyarországon a jégkorong élő fogadás. Az Egyesült királyságban nagyon sok in-play piacos tét érkezik teniszmeccsekre, amiből világos, hogy a szigetországban a tenisz élő fogadás nagy sláger a foci mellett.

A „sláger sportok” mellett hazánkban a legjobb bukmékereknél relatíve sokan fogadnak egyebek mellett in-play piacokon olyan e-sportokra, mint a CS:GO vagy League of Legends, futsal, röplabda, amerikai futball, baseball, kézilabda, vízilabda, valamint az asztalitenisz. Ami más országokat illeti, például Indiában és Angliában még mindig trendi a krikett és a rögbi élő fogadás, és világszerte reneszánszát éli az élő Forma 1 fogadás, ami annak köszönhető, hogy évről évre nő az in-play piacok mennyisége úgy az időmérő-edzések, mint a futamok esetében.

Élő fogadás stratégiák

Amennyiben a bukmékerednél elérhető az early cash out funkció, akkor mindenképp érdemes alkalmaznod olyankor, ha az általad megtett csapat csak minimális előnnyel vezet egy adott meccs vége előtt. Mivel ez az élő fogadás stratégia biztos, fix nyereményt nyújt (még, ha a várható nyereményednél kevesebbet is kapsz).

Rendszer fogadásokat használók esetében jó élő fogadás stratégia lehet, ha egy 6-7-8 választásos rendszer fogadást használsz (pl. Heinz, Super Heinz 120, vagy Goliath 247). Ilyenkor az egyik élő sportesemény kimenetelnek érdemes betenni mondjuk egy kézilabda vagy kosárlabda döntetlen eredményt. Ugyanis, ha bejön, akkor akár 10-15x-ösen is megnövelheti az egyes fogadások eredő oddsát, amivel jókora össznyereményt lehet zsebre tenni.

Élő fogadás tippek

Érdemes több bukmékernél is számlát nyitnod és elvégezni az KYC-t, hogy a lehető legjobb élő szorzókon tudj fogadni mindig a kiszemelt sportesemények in-play piacain. A csapatsportoknál nagyon fontos, hogy folyamatosan kövesd a pályán zajló eseményeket, mert például, ha kiállítják a favoritnak tartott csapat kapusát, és az ellenfél 11-eshez jut, akkor villámgyorsan le kell reagálnod a történéseket, ha magas szorzón akarsz fogadni élőben a meccs előtt gyengébbnek vélt ellenfélre.

Ha élőben van lehetőséged fogadni például olyan „edzőmeccsre” vagy barátságos mérkőzésre, ahol a nagy nevű csapatnak teljesen minden az eredmény, és láthatóan motiválatlan, míg a kis csapat, amely papíron jóval esélytelenebb a streaming alapján sikerre éhezik, akkor érdemes megfontolni, hogy amíg még kedvezők az oddsok a megfelelő in-play piacon fogadást teszel a gyengébb játékosállományú ellenfélre.

Élő fogadás vs pre-match fogadás

Mindkét fogadási módnak vannak hívei és ellenzői is. Magyarországon gyakorlatilag csak pre-match fogadásra volt lehetősége a Tippmix előtt a Totó játék keretében, amiben rendszerint csak angol, olasz, német meccsekre lehetett fogadni, és csakis labdarúgásra. Ezért nem véletlen, hogy a Tippmix színrelépésekor is csak a pre-match piacok domináltak, ami még akkor is így volt, amikor már a legjobb bukmékerek oldalain javában zajlott a meccsek közben élő fogadás. A pre-math sportfogadás esetében megvan az az „előny”, hogy fix szorzón lehet megtenni egy adott sportesemény kiemenetelét. Viszont, ha menet közben az esélyek változnak, azon már nem lehet módosítani. A hosszú távú fogadások is csak pre-match piacokon tehetők meg – pl. hogy melyik csapat nyeri meg az Angol első osztályú labdarúgó-bajnokságot.

Az, hogy kinek melyik fogadási mód jön be jobban egyéni „ízlés” dolga. Mi a részünkről azt tanácsoljuk, hogy ne ragadj le egyiknél sem, és ha a helyzet úgy alakul, akkor egy ütős rendszer fogadásban vegyesen tegyél meg pre-match és in-play eseményeket – már amennyiben az általad alkalmazott sportfogadási startégiába ez is belefér.

Az élő fogadás előnyei

Az élőben zajló fogadásnak az egyik legnagyobb előnye az, hogy a live streamingnek köszönhetően bármikor tud az ember fogadást tenni, és minden olyan fő piac a rendelkezésére áll a legnagyobb sportoknál, ami a pre-match fogadásoknál is adott. A fogadások élőben rendkívül izgalmasak, és egy adott meccsnél olyan dolgokra, történésekre is lehet fogadni, amit a pre-match fogadások nem tesznek lehetővé. A live fogadásokhoz a bukmékerek ma már nagyon sok sportot, rengeteg sporteseményt és bőséges piac és fogadási kimenetel választékot nyújtanak. Élő sportfogadásnál bármikor ki tudsz szállni, és le tudod zárni a fogadásod még akkor is, ha nagyon kedvezőtlenül alakulnak az események, ily módon pedig csökkenteni vagy képest az esetleges veszteséged. Természetesen ez visszafelé is igaz, mert a korai pénzkivétel (early cash out) révén, ha jól alakulnak a dolgok, de nagy tétben játszol, akkor jelentős várható nyeremény-hányaddal / profittal tudod lezárni az in-play fogadásod.

Élő sportfogadás hátrányai

Az élőben folyó meccsek piacainál a szorzók nagyon gyorsan módosulnak az adott sportesemények aktuális történéseinek függvényében, ezért neked is nagyon gyorsan kell sokszor reagálnod, ami nem mindenkinek „esik kézre”. Az élő sportfogadás esetében a live streaming nélkülözhetetlen. Hiszen, ha nincs élőben folyó közvetítés vagy legalább VR Field funkció, akkor az kábé olyan, mint bekötött szemmel autót vezetni. Vannak olyan bukmékerek, amelyek fogadási rendszere lassú, és emiatt az ember lemarad a jó in-play kimenetelek megtételéről, mert mire a rendszer elfogadja az adott live fogadást, az oddsok megváltoznak.

Mobil élő fogadás okostelefonnal

Ma már minden top bukméker rendelkezik cross-platformos reszponzív oldallal, amivel pontosan úgy tudsz fogadni online in-play piacokon, mint az asztali számítógépeden. Az adott mobilos oldalra csak be kell lépned, és a hamburger menüvel, vagy egyéb menüvel a sporteseményt élő piacot és opciót kiválasztva már meg is teheted a live fogadásod a betslipen, amin csak a tétet, és a fogadás fajtáját kell rendszerint beállítani 1-2 képernyő koppintással. Amennyiben natív appot használsz, a dolgod még egyszerűbb, és további jó hír, hogy app révén általában az élőben megtehető fogadások egy fokkal gyorsabbak.

Konklúzió

Az élő sportfogadás ma már világszerte milliókat vonz a laptopjuk vagy az okostelefonjuk képernyője elé nap, mint nap. A bukmékerek és az online fogadási rendszerek fejlődésének köszönhetően napjainkban szinte bármilyen sportra vannak fogadások élőben, és ezekre úgy tehetsz, hogy közben színvonalas live streaming és rengeteg in-play piac, valamint live statisztikák tömkelege segíti a fogadásaid. Amennyiben sikerült meghozni a kedved az élő fogadás kipróbálásához, nyiss számlát az egyik általunk ajánlott megbízható bukmékernél, és kezdj el játszani!